7 Aralık 2015 Pazartesi

Güpür dantellerden ve el isi dantelden güzel kolyeler



Dantel ve el işi ürünlerinden çok güzel ve şık kolyeler yapabilirsiniz . Hatta güpür dantellerden  de yapabilirsiniz , artık eskimiş perdelerden yada pikelerin güpürlerinden de yapabilirsiniz .
























Her seyin ilaci vitaminler kellige caremi

Saç neden dökülür

İnsan vücudunun büyük bölümü kıllarla kaplıdır. Kıllar görünüm yanında vücudun ısı dengesinin korunmasında da rol oynarlar. Gebeliğin 2. ayından itibaren üst dudak, kaş ve yanakta ilk kıl tomurcukları görünmeye başlar. Bu tomurcuklanmalar hücre kümeleri şeklinde olup 4. aydan itibaren tüm vücut yüzeylerine yayılarak artarlar.Normal bir erişkin insanda ortalama olarak 5.6 milyon civarında kıl bulunur. Bazı insanlarda kılların normalden fazla olmasına Hirsitismus denir. Kılların doğuştan yokluğuna Atrichie denir.Tamamen saçla kaplı bir başta ortalama 100.000 adet saç vardır. Bir saçın ortalama ömrü 2-7 yıl arasındadır. Bu süre sonunda saç kökünden yeni bir saç çıkmaya başlar ve eski saç dökülür.

Saç Nedir?

İnsan saçı keratin denen bir proteinden oluşur. Keratin tırnakta da bulunan dayanıklı bir maddedir. Saç epidermis denen derinin en dış tabakasının eldiven parmağı gibi deri içerisine uzanarak oluşturduğu bir kılıf içinden çıkar. Bu kılıfa dış kılıf adı verilir.Bununla saç gövdesi arasında iç kılıf bulunur. İç kılıf ile kıl arasında kütiküla bulunur. Kılı çevreleyen bu katmanlar bir arada deri içlerine uzanarak bir topuz oluştururlar. Buna bulbus (soğancık) denir.
Saç Dökülmesi / KELLİK
Kellige yol açan temel faktör Israilli bilim adamlari, kellige yol açan temel faktörü belirledi. Journal of Investigative Dermatology dergisine göre, Israil Teknoloji Enstitüsü bilim adamlari, gelecekte uygulanabilecek bir terapiyle, vücudun savunma sistemini harekete geçirerek saç dökülmesini önleyebileceklerini açikladi. Kafa derisinde bir veya daha fazla küçük yuvarlak ve yumusak kelliklerin meydana gelmesiyle baslayan hastaliga etkili bir tedavi uygulanamadigi ve hastaligin vücuttaki bütün killarin yok olmasina neden oldugu belirtiliyor. Hastaligin, vücuttaki beyaz hücrelerin, deride saç büyümesini saglayan hücrelerin bulundugu küçük keseciklere saldirmasiyla basladigi biliniyor.
 
Arastirmacilar, insandan aldiklari hastalikli deri parçasini, bagisiklik sistemi yok edilmis farelere asiladi. Bu sekilde farelerin bagisiklik sisteminin dokuyu reddetmesi önlendi ve hastalikli deride tekrar saç büyümesinin basladigi gözlendi.

Daha sonra insan T hücrelerini, saça renk veren hücrelerden alinan protein parçalariyla karistirarak farelere enjekte eden uzmanlar, hastalikli deride saç dökülmesinin tekrar basladigini saptadi.

Bilim adamlari, protein parçalarinin antijen gibi davranarak bagisiklik sistemini saldiriya geçirdigini düsünüyor. Simdiye kadar sadece steroitle tedavi yoluna gidilen hastaligin tamamen iyilestirilemedigini belirten uzmanlar, steroitin yan etkisinin de bulunduguna isaret ediyor.

Saç dökülmesi herkesin sorunu
Kadinlarin yüzde 40'i, erkeklerin ise yaklasik yüzde 50'si yasamlarinin bir bölümünde saç dökülmesi sorunu yasiyorlar.

Ankara Üniversitesi Dermatoloji Anabilim Dali Ögretim Üyesi Prof.Dr. Cengizhan Erdem, kadin ve erkeklerde saç dökülmelerinin en sik rastlanan nedeninin, androjen (erkeklik) hormonlari, yas ve genetik özellikler sonucu ortaya çikan (Androgenetik) saç dökülmeleri olduguna dikkati çekti.

"Kadinlarin yüzde 40'i, erkeklerin ise yaklasik yüzde 50'si, yasamlarinin bir bölümünde bu tür saç dökülmesi ile karsi karsiya kalirlar" diyen Prof. Dr. Cengizhan Erdem, 40-50 yaslari arasinda her 10 erkekten 4'ünde belirgin bir saç kaybi bulundugunu, androgenetik saç dökülmesinin 10'lu, 20'li ya da 30'lu yaslarda da baslayabildigini kaydetti.

Saç dökülmesi hem erkeklerde hem de kadınlarda görülebilir. Erkeklerde daha sık olarak görülen saç dökülmesi, 25 yaşına kadar erkeklerin %25'ini, 40 yaşına kadar %40'ını, 50 yaşına kadar %50'sini etkiler.
Saç dökülmesinin tedavisine geçmeden önce, saç dökülmesinin tipi mutlaka bir uzman hekim tarafından incelenmelidir. Zira bir çok hastalık, bir çok hormonal, metobolik ve besinsel etkiler ile saç dökülmesi oluşabilir. Bunlar ortadan kaldırılmadan %100 tedavi hiçbir zaman mümküm olmaz.
Dökülme ve tedavisi
Stres, yorgunluk, ilaç kullanimi, hamilelik, menopoz, kalitimsal sorunlar, mevsim degisiklikleri gibi sorunlar saç dökülmesinin nedenleri arasinda gösterilebilir.
ERKEK
Erkeklerde saç dökülmesi daha çok hormonal sorunlardan kaynaklanir. Çok daha hizli seyrettigi için tedavide çabuk davranmak esastir. Çünkü saç dökülmesine sebep olan enzimler, normalde 3-4 yil olan saçin yasam süresini 1-2 yila indirir. Bu yüzden yeni saçlarin olusum süreleri kisalir ve onlar da saglikli olmaz. Bu sürecin sonucunda saç dokusu giderek güçsüzleşir ve sonunda ölür.

Erkeklerde saç dökülmeleri önlemek için lokal tedaviler, uygun vitaminler ve ek olarak stresi azaltacak ilaçlar tercih edilir, hormon tedavisi ise özel durumlar disinda önerilmez..
KADIN
Kadinlardaki erkek tipi saç dökülmesi çogunlukla 18-44 yaslari arasinda görülür. Dökülmeyi baslatan nedenin temelinde genellikle büyük bir stres ya da gerginlik yatar. Ilk belirtileri saçlarin güçsüzlesmesi, incelmesi ve tepeden yavas yavas baslayan dökülmelerdir. Ancak kadinlarda erkeklerdeki gibi tam bir kellik çok nadir görülür. Saç dökülmesinin yani sira deride yag bezlerinin çalismasini bozan bir hastalik görülebilir. Bu durumda bir hormon ölçümü yaptirmaniz gerekir.


Kellik sorunlarina karsi günümüzde saç ekimi operasyonlari basariyla uygulaniyor. Basin bir bölümünden alinan saçlarin eksik olan bölgeye transferi olarak anlatabilecigimiz bu cerrahi islemden günümüzde oldukça basarili ve kalici sonuçlar elde ediliyor.


ISIRGAN OTU
Bildiğimiz
ısırgan otu da, piyasadaki bir çok doğal saç ilacının içinde bulunur. Erkeklik hormonu testosteron'un erkek tipi saç dökülmesine neden olan dehidrotestosterona (DHT) çeviren 5-Alfa-Reduktase enzimini bloke etmeye yardımcı olur. Isırgan otu, bazı herbalistler tarafından Saw Palmetto'dan da daha güçlü bir DHT
-blokeri olarak kabul edilir.
Ne varki, ısırgan otu da saw palmetto gibi bazı ilaçlarla ters etkileşim yapabilir. Tansiyon
ilaçları, diyabet ilaçları veya sakinleştirici ilaç kullanıyorsanız ısırgan otu almadan
mutlaka doktorunuza danışın.
Ancak Saw Palmetto dan farklı olarak,
saç dökülmesinden muzdarip kadınlar da ısırgan
otlu saç ilaçları kullanabilirlar.

ÇİNKO

Hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde,
çinko takviyesi yapılan hayvanlarda tüylenme/kıllanma gözlendiği, çinkosuz bir diyetle beslenen hayvanların ise tüylerinin döküldüğü gözlendi. Yeteri derecede çinko alınmadığında saç protein yapısında değişiklik olduğu keşfedildi. İnsanlarda önemli miktarda çinko noksanlığının saç dökülmesi ve kafaderisinde problemlere yol açtığı, yeterli çinko takviyesi yapıldığında bu durumun da tersine döndüğü görülmüş.

Çinko da yine saçların kırlaşmasını durduran minerallerden biri. Bir yıl boyunca çinko alan bir doktor, kırlaşmış saçlarını yeniden eski rengine döndürmeyi başarmış. Buğday en zengin çino kaynaklarından biridir. Yine çinko açısından zengin olan besinler: kabak çekirdieği, istiridye, midye, karides, yumurta sarısı.


--> --> -->

sarmisak yagi cilt dostu



Sarmısak Yağı Nasıl Yapılır,
Su çekilinceye kadar kaynatıldıktan sonra ateşten indirilir. Elde edilen posa bir tülbentle sıkıldıktan sonra süzülen sıvı, ağzı kapatılabilen bir kavanoza doldurularak serin bir yerde saklanır.

Sarımsak Yağı Nasıl Kullanılır
 Elde edilen Sarımsak yağı, kemiklerdeki ağrıyı kısa zamanda giderir. Kemiklerin yumuşatılması ve kas ağrılarının giderilmesinde, hastalıklı alan rahatsızlık süresince sarımsak yağı ile sık sık ovulması faydalı olacaktır. Sarımsak Yağı, cilde devamlı olarak sürülmesi halinde cildin berrak ve parlak olmasını da sağlar.Ayrıca yaptığınız bu yağı çıkmayan kaşlarınıza kull anırsanız kaşlarınızın çıktığını göreceksiniz .

Sarımsak Veya Sarmısak Yağı Nasıl Yapılır? 







Sarımsak Yağı Faydaları

7  oy,  5.00  ort. derece (99% puan)
sarımsak yağı1 300x234 Sarımsak Yağı FaydalarıSarımsak yağı, faydaları ile bilinir ve yüzyıllardır birçok ülkede kullanılır. Hatta bu şifalı sebze hakkında birçok şehir efsanesi de vardır. Bir efsaneye göre bu şifalı bitki vampirleri kovucu olarak kullanılır. Bazı insanlar vampirlerle ilgili çok araştırmalar yaparlar. Hatta günümüzde vampirlerle ilgili vampir günlükleri gibi ve daha birçok farklı isimde filmler yapılmaktadır. İşte çok eski zamanlardan beri bir inanca göre bu bitki vampir kovucu olarak kullanılmaktadır. Tabii bu sadece bir efsanedir.
Taze olarak yemeklerde kullanılabildiği gibi salatalarda ve cacık gibi çok çeşitli yiyeceklerin de yapımında kullanılır. Ayrıca bu şifalı bitkinin baş kısmı yenilerek tüketilmesinin yanında baharat olarak da kullanılabilir. Pırasa ve soğan ile aynı familyanın sebzeleridir. Adı soğan ile birlikte ise sıkça anılır. Yağı ise ham olarak yada işlenmiş şekillere kullanılabilir. Daha önceki yazımızda bu şifalı bitkinin özelliklerinden, ana vatanından ve faydalarından bahsettik. Bu yazımızda ise özellikle sarımsak yağı, içerdiği maddeler ve faydalarından bahsedeceğiz. Ayrıca bu şifalı yağ saçlar için çok faydalıdır. Yazımızda bir de bu şifalı bitkinin yağının saçlar için faydasından bahsedeceğiz.

Sarımsak Yağının Faydaları

sarımsak yağının faydaları 300x151 Sarımsak Yağı FaydalarıA1, B2, B6 ve C vitaminleri içerir. Ayrıca amino asitler, selenyum, demir, iyot, silisyum ve daha birçok mineral bulundurur. Eğer nefesinizin kokacağından endişe ediyorsanız artıksarımsak yağı kapsülleri de hizmetinizdedir. Bu kapsüller sayesinde hem bu şifalı yağın faydalarından yararlanacak hemde kokusuz bir nefes sahibi olacaksınız. Bu şifalı yağ solunum yolu enfeksiyonlarına karşı fayda sağlar. Bağırsaklarda solucan oluşması gibi bağırsak problemlerini önler ve çözüm sağlar. Özellikle çok eski zamanlarda savaş sırasında oluşan yaraların enfeksiyon kapmaması için yine bu şifalı sebzenin yağı kullanılırdı. Kolesterolü düzenlemesi de bu şifalı yağın faydaları arasındadır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kalp dostudur, kalbi korur. Kalp krizi ve felç riskini azaltır.
             Diyet yapanlar, bir türlü kilo veremeyenlerin adresi de yine bu şifalı bitkinin yağıdır. Bu yağ sayesinde kolaylıkla kilo verebilir ve ideal kilonuza kavuşabilirsiniz. Yani zayıflamak bu yağ sayesinde hayal değildir. Kötü huylu tümörlerin gelişimini engeller. Birçok kanser türüne karşı koruma sağlar. Yapılan bir araştırmaya göre kolon kanserini % 35 azalttığı ortaya koyulmuştur. Antioksidanlar açısından zengindir. Hazımsızlığı önler yani sindirim sistemini rahatlatır. Cilt hastalıklarını engeller. Aristo’ya göre bu şifalı bitki mükemmel bir tonik ve müshildir. Ayrıca amipli dizanteri rahatsızlığında da kullanılır.

Sarımsak Yağının Saça Faydaları

sarımsak1 300x209 Sarımsak Yağı FaydalarıCildimiz ve özellikle saçlarımız hepimiz için çok önemlidir. Eski zamanlarda bayanlar için daha önemli olan saç ve cilt güzelliği artık günümüzde erkeklerin de derdidir. Küçükten büyüğe hemen hemen herkes saçlarının güzel görünmesine dikkat eder. Saçların parlaklık kazanması, kabarmaması, uçlarının kırık görünmemesi herkes için çok önemlidir. Aslında görüntü dışında saçlarımızın dökülmemesi hepimizin başlıca isteğidir. Duştan çıktıktan sonra tararken saçlarımızın dökülmesini istemeyiz. Erkekler için de saç dökülmesi büyük sorundur. Saç dökülmesinin birçok sebebi vardır. Genetik kaynaklı dökülme başta olmak üzere çevresel faktörlerin de etkisi vardır. İşte bu mucizevi yağ sayesinde saç dökülmesinden kurtulabilirsiniz. Sarımsak yağı saç dökülmesi için oldukça etkili bir ilaçtır. Yağı uyumadan saç diplerinize sürdükten sonra sabaha kadar bekletip ertesi sabah şampuanlayarak yıkayabilirsiniz. Yıpranmış, güçsüz saçlarınıza da bu şifalı sarımsak yağı sayesinde yeniden parlaklık kazandırabilirsiniz.

Zararları ve Yan Etkileri

Bazı kan sulandırıcı ilaçlar ile birlikte kullanılması tavsiye edilmez. Ayrıca bu yağın çok uzun süre saklanması ve sonra kullanılması da sağlıklı değildir.

Günün menüsü yemek tatlı tuzlu


​​


DÜGÜN Kebabı 
  • Sayın 1KL kuzu
  • 3 çorba kaşığı margarin (tereyağı)
  • 2 orta sogan
  • 3 adet domates
  • tuz, karabiber, tarçın , yenibahar
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı rendesi kaşar
HAZIRLANIŞI
  • yağı Bir tencerede hafifçe kızdırın, yıkanmış eti ziyaretinde küp küp dogranmış soğanı ekleyip, suyunu salip A.Ş., tekrar çekinceye kadar, ara sıra karıştırarak, ocagınızda hafif ateşte pişirin.
  • Rendelenmiş domatesleri ekleyip pişirmeye 10 dakika bir  DAHA devam edin.Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar, ziyaretinde 3 su bardağı ılık su ekleyip tencerenin kapagini kapatın.Önce harlı ateşte Sonra kısık ateşte et yumuşayıp yağıyla kalana Kadar pişirin,
  • Etler ısıya dayanaklı borcama koyup düzgün bır sekılde dizin.Salçayı 1 su bardağı et suyunda erittikten Sonra etlerin Üzerine Dokun.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini koyun, serpin
  • Fırına koyup üzeri kızarana dek pişirin
  • Eti servis tabağına alip, Üzerine tepside kalan sou gezdirin.
  • Sıcak Olarak ediniz.Afiyet Behçet olsun ..
Kısır, SALATA, keşkek
  • Kısır MALZEMELERİ ::
  • İNCE BULGUR
  • DOMATES, BİBER SALÇASI VE
  • Soğan,
  • Maydonoz, Marul,
  • TOZ BİBER, NAR EKŞİSİ,
  • TUZ, PUL BİBER,
  • TAZE Soğan,
  • Onemli olan MUTFAGINIZDA OLAN MALZEMELERDEN YAPMANIZ, 1 BARDAK BULGURA KAYNAMIŞ BİR BARDAK SUYU DÖKERSİNİZ, YİYEBİLİRSİNİZ afiyetle Eger ÇOK İSTERSENİZ 2 BARDAK YADA DAHA ÇOK OLABİLİR TÜM MALZEMEYİ İNCE DOGRAYIN YOGURUN YAĞ KOYMAYI UNUTMAYIN VE

SALATA RENKLİ

  • Şal gam, beyaz, A.Ş. Kırmızı
  • Havuç
  • kırmızı sarı soğan A.Ş.
  • Domates
  • Yeşillik (maydonoz, dere otu, marul)
  • Şekilli rende Ile hepsini dograyın, yeşillikleridekenara koyun yan Sen ve ben sıralayın A.Ş.
  • Sos Olarak limon, sirke, tuz yagı karıştırıp Üzerine Dokun A.Ş.
Keşkek
  • Buğday
  • kırmız yada beyaz et
  • tuz, nane, pulbiber.tereyagı (İsteğe Göre baharat)
  • Bugdayı kaynatıp, suyunu Altını kışın bolca koyun ki uzun zaman pişecegi tıklayın suyu çabuk bitmesin, bugday 2 bardak en az, su da beş parmak geçecek kadar, pelte hale gelene Kadar su ekleyebilirsiniz, pişene kadar, pişecek etinizde Didik olana Kadar pişsin, ikiside pişince  karıştırın , yagını  kızdırın baharatı tuzu biberiyle Dokun Click için üstüne  afiyet olsun.


YANIK KREMA
  • 2,5 su'nun bardağı süt
  • 4yumurtanınsarısı
  • 125gr.toz şeker
  • 2tatlı kaşıgımısır nişastası
  • 2 çubuk tarçın
  • 1 limon kabuğu
  • 4 tatlı käsig kahverengi şeker
HAZIRLANIŞI
  • Bir kahve fincanı sütü ayırın.Kalan süte limon kabuğu tarçın çubuklarını koyun ısıtın Ettik Ettik.
  • Yumurta, Ayrı Bir Kapta çırpın, Şekeri İLAVE edip iyice karıştırın sarılarını
  • Limon kabuğu ziyaretinde tarçını sütün Içinden çıkarın.Yumurta sarılarını yavaş yavaş karıştırarak İLAVE edin.
  • Mısır nişastasını 1 kahve fincanı soguk sütün icinde eritin.Nişastayı karıştırarak yumurtalı karışıma ekleyin,
  • Hazırladıgınız kremayı.ocagınızın uzerinde Kısık Ateşte karıştırarak pişirin.Kaynamaya Başlamadan ÖNCE ateştenalın, Kaplara boşaltıp sogutun
  • Kahverengi şekeri (şekeri kavurupta Elde edebilirsiniz) tatlıların Üzerine serpin.Fırının ızgara bolumunde üstten ısıtarak şekeri kızarıncaya Kadar tutun.Öneri, Yumurtalı kremayı pişirirken kaynatmamaya bakın, aksi halde yumurta kesilecegi tıklayın tatlının tadı Kıvamî bozulabilir Ettik ..

Gelen Misafirler