16 Haziran 2017 Cuma

Ramazan

Bu ayda belkide en çok yorulan bayanlardır. Çünkü oruçlu oruçlu , hem ibadet hem ziyaret hem de iftar ve sahur .  Ev işleri bu ayda hiç bitmez, hele ki bayram yaklaştığında dahada fazlalaşır temposu .

    Peki ramazan da neden bu kadar fazla yemek yapılır ve sanki parti yapacak gibi yemek sofrası beklenir ev hanımından . Ne var yemekte ......! otuz gün bu soru sorulur büyük ihtimal , hele sahuru kaçıracak diyede uykusuz geçen geceler . 
    Anne olanın işi biraz daha zor , hele çocuklar biraz daha büyümüş oruca alıştırılıyorsa . Ramazan muhteşem bir birliktelik veriyor komşulara , birbirini on iki ay görmeyen komşular bir birini yemeğe iftara çağırıp sevaba erişmeye çalışılıyor . Müslümanın komşusunu etraftaki fakiri on iki ay araması sorması gerekirken bu ayda mecburiyetten fitre ve tutulmayan orucun fitresini vererek hatırlamaması gerekir.   Müslüman daima her daim düşünmeli , Oruç insani değerleri öğretmeli bize , aç kalmakla orucu tutmak değil nefsi terbiye edip fazla malımızın sadakası ,zekatı varsa vermeli yoksada üç aşağı beş yukarı bir yardım etsin , yedirsin yada başkalarına söyleyip aracı olsun . İnsanlar insana artık değer vermiyor , herkes kendi dünyasında kendi problemleri ile haşır neşir kalmamalı . Belkide yapacağınız , benim gibi yazarların yazılarını paylaşıp hani benide tebesüm etirseniz , karşınızdakine bir tebesüm bile yetiyor bazen . Malınızla değilse dilinizle , o damı yok kalbinizle .
 Gelen Ramazanınız mubarek olsun , yaptığınız ibadetleriniz Allah katında hayırlı ise kabul ve makbul bulsun . Hayırlı ve huzurlu bir ramazan geçirmeniz dileği ile beyler beyler eşinize yardım edin , mutfağa bir girinde yemeği yiyerek değil hazırlayarak yiyin daha sevaba gireceksiniz .

Gelen Misafirler