5 Ekim 2015 Pazartesi

Melemen konservesi yapımı






Melemen konserve yapımı


Yaz aylarında bolluk bereket var . Bahçemizden veya pazardan
aldığımız mis gibi dometesler ve biberlen kışa hormonsuz
kaliteli domates sosu yada melemenlik hazırlamak ,
çok kolay . Sadece evinizde kıştan biriken kavonozlarınızı
ve ona uygun yeni kapakları hazır etmeniz yeterli .
Kapakları zücaciye ya da pazardan alabilirsiniz .
Eğer kavonozunuzda yoksa aynı şekilde temin edebilirsiniz .

MALZEMELER:

Domates

Biber

Sogan

Yağ

 Tuz

Kavonozları haşlanmış suda temizleyin kapaklarıdaa steril
şekle getirin . Soğan ve biberleri doğrayıp tencerede yağda
kavurun , tabi bu sizin zevkinize ve damak tadına kalmış .
Domatesleri ben kabuğunu soymadan küp küp doğrayıp ,
kavrulmuş soğan ve bibere ekleyip , kaynamaya başlayıncaya
kadar arada karıştırın ve tuzu da ekleyip , üzerine köpükler
çıkıp hafif salçamsı renge dönünce , kavonozlara koymaya başlayın .
Sıcak sıcak koyup kapaklayıp etrafını temizleyip , ters çevirip ,
mümkünse zemin kumaş türü , sıcaklığı koruyan bir zemin
oluşturun . Bir yıl boyunca istediğiniz de tüketmeye hazır
bir şekilde bozulmadan duracaklar . Melemen yada yemeklerde
kullanabilir , kışın yemeği hazır bir şekle getirebilirsiniz .
Yaz boyu her melemen yapışınız da yada yemeğe sos yaparken
fazla yapın ve hemen kavonoza koyup arada kısa aralıklarla
yorulmadan , Kışlık konserveler hazırlanabilir .
Konserve yapımında kavonozları kaynatmak baya bir
zahmetli oluyor . Size ufak bir tüyo vereyim . Bulaşık
makinesinde bunu yapabilirsiniz . En sıcak ayarda
onları yıkama pogramında yıkarsanız , konserveler hazır olacaktır .Melemen kavonozunu açıp pişireceğiniz zaman yumurtanızı ve isteğe bağlı kaşarınızı ilave edebilirsiniz . Afiyet olsun...








-->

Melemen nasıl yapılır


Melemen basitçe nasıl yapılır.?
Malzemeler:
  • 1.kilo domates yaklaşık ,tercih sizin
  • bir baş soğan
  • istediğiniz miktar biber 3 veya 4 tane 
  • maydonoz ve dere otu
  • yeşil soğan olmasa da olur , damak tadınıza göre
  • tuz ve baharat , pul biber
  • kaşar seviyorsanız , rendeleyin pişince melemen en son koyun hatta ocaktan alın
  • kaşar koyun o zaten eriyecek sıcaklığından
    Melemen de domates ve tüm sebzeler doğranır , sıra ile soğan bibeber kavrulur ,domatesler
 koyulur , iyice eriyince ya da sizin damak tadınıza göre ,dere otu yeşil soğan ve maydonozu koyup
beş dakka daha pişirip en son baharat ve tuzunuz ve kaşarınızı atıp servis yapabilirsini .





--> -->

Sonbaharda eski kıyafetlerinizi nasıl değerlendiriyorsunuz.

Son yüz yıldır insanlar , giyim karşısında aşırı şanslı , çünkü istediği elbiseyi kıyafeti çok rahat erişebiliyor . Elbise dolabınız da atılacak çok şey birikmiştir . Nasıl ne yapacağınızı bilmediğinizden yada hepsinin ayrı bir değeri olduğundanmıdır , yoksa elbiselerinizi kimse ile paylaşmadığınız dan mıdır , dolap dopdolu .
      Kışlıklarınızı şimdilerde çıkarıp yazlıklarınızı ayırırken , kullanmadığınız , küçülen giysileri bir ayırın . Sonra onları dolaba koymayın . Bir liste yapın , kime verebilirim , veremezseniz nasıl değerlendirebilirsiniz diye , internette bir baş vurun , göreceksiniz ki bazılarını yeniden giyebileceksiniz .
Gömlekleri , askılı elbise yapabilirsiniz , eski eteklere dantel ekleyin , yada yada yama yapabilir , çamaşır suyunda eskitebir , başka renge sokabilirsiniz , kotlardan çanta, koltuk kılıfı , çocuk kıyafeti yapabilirsiniz ,kazaklarınız dan yastık kılıfları , yelek daha birçok geri dönüşüm yapabilirsiniz .








Gelen Misafirler