22 Ekim 2015 Perşembe

Kış kapıda indirimler vitrinde


Siz siz olun yazın başında , alış veriş yapmayın . Alış verişi yazın ortasında yada sonun da yapın . Diyeceksiniz ki yazın başında alırsak ne olur . Şu olur , 1000 tl malı 500 tl yada 40 tl aldığınızı görünce ne kadar kendinize kızacağınızdır .

İndirim sözü bu günler de yine eklenmeye başladı , artık yazlıklar kalkacak kışa ve okula ayak uydurulacağı için , fiyatlar yarı yarıya yada yüzde yüz düşecek . Uygun siteleri bulmak için , ucuz elbise , ucuz ayakkabı , ucuz ürün , yada fırsat ürünler diye arama motorlarına yazabilirsiniz . Fiyatlar gerçekten ucuzdur , lütfen aldığınız ürünün bedeni alırken iyi inceleyin , çünkü bu sizin için hayal kırıklığı olup , zaten internetten alış veriş olmaz dedirtmeyin kendinize . Ölçünüzü doğru alın , hatta bir iki beden büyük alın .

Bugday dan saglik için sira yapimi


Evinizde yeşillik istiyorsanız istediğiniz bir saksıda ekeceğiniz buğday tohumlarından kısa sürede yemyeşil bir pınar elde edeceksiniz .
Eğer sağlık diyorsanız bu günlerde bu tarif oldukça revaçta . Unutmayın doktorunuza danışmadan hareket etmeyin ..
Ev

Buğday şırası (Rejuvelac) nasıl hazırlanır?

buğday çimiMalzemeler

  • 1 küçük su bardağı buğday tohumu (~150 gr)
  • İçme suyu (2,5 lt)

Buğday çimi filizlendirme:

  • Çiğ, hiçbir işlem görmemiş- buğday tohumları iyice yıkadıktan sonra derin bir kapta bol içme suyunda ıslatılarak 24 saat bekletilir. Bu süre içinde 2-3 durulama yapılıp su değiştirilerek tohumlardaki besinlerin canlandırma işlemine yardımcı olunur.
  • 24 saat sonra buğday tohumları iyice yıkanır ve süzülerek süzgeçle beraber mutfakta bir kenara konur ve üzerine bir tülbent örtülür.
  • Ara sıra kontrol edilen buğday tohumları kurudukça sudan geçirirlerek süzülür ve yine bir kenara konur.
  • Bu işlem yaklaşık 2 gün boyunca buğday tohumları ince filizler vermeye ve filizler yaklaşık 1,5 cm boya erişinceye kadar sürdürülür.
Buğday şırası yapım süreci:
  • Filizler 1,5 cm boya eriştiğinde yıkanır ve büyük bir kavonoza konur.
  • Kavonoza 1,5 lt içme suyu ilave edilir ve ağzı bir tülbentle hava alabilecek şekilde örtülür.
  • İki gün sonra buğday şırası kullanıma hazırdır. Süzülerek bir şişeye alınır ve buzdolabında saklanır.
  • Her gün 250-500 ml içilebilir ve 3 gün içerisinde tüketilmesi önerilir.
  • Kavonozda kalan buğday filizlerinin üzerine bu defa 1 lt içme suyu ilave edilerek 2 gün süre bekletilerek 2’inci parti buğday şırası elde edilir.
  • 2’inci parti buğday şırası, içime hazır olunca süzülerek şişeye konur ve yine buzdolabında saklanır. Kavonozda kalan buğday filizleri de atılır veya bir bahçeniz varsa toprağı zenginleştirmesi için bahçeye gömülür.

Buğday şırası (Rejuvelac) sade tüketilebileceği gibi biraz limon ve taze nane yaprağı ilave edilerek limonata şeklinde de tüketilebilir. Ancak sağladığı faydayı maksimize edebilmek için şeker kullanılması önerilmez. Rejuvelac’ınızı içerken doğanın sunduğu besinleri %100 canlı olarak içerdiğini ve bunların vücudunuzun canına can katacak tam şifa olduğunu hatırlayın.(Bulduğum bu en iyi tarif,  Mehmet Özderici’ye ait.)

Hazir yufkadan hangi tarifler yapilir



,

cimg3901.JPGMANTARLI BÖREKMALZEMELER

  • 1 pk. mantar
  • 1 ad. iri baş kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber (isteğe bağlı)
  • göz ayarı maydanoz
  • 150 gr. kıyma
  • tuz, karabiber
  • 5 adet yufka
  • 2 veya 3 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1-1,5 su bardağı süt
  • üzerine çörekotu, susam

YAPILIŞIMantarları yıkayıp, limonlu kaynar suda biraz bekletin. Süzüp doğrayın. Soğanları sotelik doğrayıp, sıvıyağda soteleyin. Kırmızı biberi de ince ince doğrayıp soğana ilave edin. İyice kavrulduktan sonra kıymayı katın. Kıymanın rengi iyice döndükten sonra mantarları ilave edin. Kırmızı toz biberini, karabiber ve tuzunu ilave edip, mantarlar suyunu çekene kadar pişirin. En son maydanozları yıkayıp, doğrayıp ilave edin. Pişen iç harç dinlenirken diğer tarafta;Yumurta, yoğurt, süt ve sıvıyağı iyice karıştırın. Yağlanmış tepsiye yufkanın birini yayıp, hazırlanan sostan yufkanın üzerine 2-3 çorba kaşığı kadar serpin. diğer yufkayı büzüştürerek soslanmış yufkanın üzerine yayın, tekrar sostan sürün. Üçüncü yufkadan sonra harcı eşit şekilde yayın kalan yufkaları da aynı şekilde yayıp, en alttaki yufkanın kenarlarını bohça şeklinde en üstünü kapatın. Kalan sosu iyice yufkanın üzerine sürüp, susam ve çörekotu serpin (Böreği ister pişirmeden, isterseniz piştikten sonra dilimleyin).  Orta hararetli (midi fırın için 160 derece) kızarana kadar pişirin. Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

May
3

MANTARLI BÖREK

cimg3901.JPGMANTARLI BÖREKMALZEMELER

  • 1 pk. mantar
  • 1 ad. iri baş kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber (isteğe bağlı)
  • göz ayarı maydanoz
  • 150 gr. kıyma
  • tuz, karabiber
  • 5 adet yufka
  • 2 veya 3 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1-1,5 su bardağı süt
  • üzerine çörekotu, susam

YAPILIŞIMantarları yıkayıp, limonlu kaynar suda biraz bekletin. Süzüp doğrayın. Soğanları sotelik doğrayıp, sıvıyağda soteleyin. Kırmızı biberi de ince ince doğrayıp soğana ilave edin. İyice kavrulduktan sonra kıymayı katın. Kıymanın rengi iyice döndükten sonra mantarları ilave edin. Kırmızı toz biberini, karabiber ve tuzunu ilave edip, mantarlar suyunu çekene kadar pişirin. En son maydanozları yıkayıp, doğrayıp ilave edin. Pişen iç harç dinlenirken diğer tarafta;Yumurta, yoğurt, süt ve sıvıyağı iyice karıştırın. Yağlanmış tepsiye yufkanın birini yayıp, hazırlanan sostan yufkanın üzerine 2-3 çorba kaşığı kadar serpin. diğer yufkayı büzüştürerek soslanmış yufkanın üzerine yayın, tekrar sostan sürün. Üçüncü yufkadan sonra harcı eşit şekilde yayın kalan yufkaları da aynı şekilde yayıp, en alttaki yufkanın kenarlarını bohça şeklinde en üstünü kapatın. Kalan sosu iyice yufkanın üzerine sürüp, susam ve çörekotu serpin (Böreği ister pişirmeden, isterseniz piştikten sonra dilimleyin).  Orta hararetli (midi fırın için 160 derece) kızarana kadar pişirin. Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Kategori : BÖREKLER | 1 Yorumlar »

Nis
6

ISIRGAN OTLU BÖREK

cimg3864.JPGMALZEMELER

  • 1 demet ısırgan otu
  • 2 ad. kuru soğan
  • çökelek (100 gr. kadar)
  • 5 adet yufka
  • 4 adet yumurta
  • 1  su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ (2-3 yemek kaşığını soğanları kavururken kullanın)
  • 2,5 bardak süt
  • tuz, karabiber, kırmızı pul biber

YAPILIŞIIsırganlar yıkanıp ince ince kıyılıp, soğanlar küp şeklinde doğranıp,  2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ile kavurun. Isırganları ilave edip, ısırganları biraz ölene kadar kavurun. Tuzunu ve baharatlarını ilave edip, altını söndürün. Çökelek peyniri de ilave edip, karıştırıp,  iç malzemeyi hazır hale getirin.Diğer tarafta yufkanın birini yağlanmış tepsiye yayıp, süt, sıvıyağın kalanı ve 3 yumurtayı çırpıp, her yufkanın arasın eşit şekilde bolca dökerek yayın. Yufkaları büzerek yayın. 3. yufkadan sonra iç malzemeyi eşit şekilde yufkanın üzerine yayın. Daha sonra kalan iki yufkayı da aynı işlemle tamamlayıp, en alttaki yufkanın kenarlarını üstüne kapatıp, kalan sos karışımını dökün ve kalan bir yumurtayı çırpıp, onu da yayın. Çörekotu ile süsleyerek, 15 dk. kadar sosu çekmesi için dinlendirip, orta hararetli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

PEYNİRLİ KARNIYARIK BÖREĞİ

cimg3041.JPG

PİŞMEDEN ÖNCEKİ HALİ

cimg3036.JPG

MALZEMELER

- 4 ad. yufka

- 300 gr. kadar (miktarı yeterince siz ayarlayabilirsiniz) beyaz peynir (genelde marketlerde peynir kırıntısı diye satılıyor, ben onlardan alıyorum.

- 1 su bardağından 1-1,5 parmak eksik sıvıyağ

- 1 su bardağından1-1,5 parmak eksik su

- yumurta sarısı

- susam,çörekotu (üzerine)

- 4-5 ad. çarliston veya sivri biber

- 3-4 ad. ortaboy domates

YAPILIŞI

Su ve sıvıyağı karıştırıp, yufkanın birini serin, üzerine bu karışım ile ıslatın. İkinci yufkayı üzerine serip, yine aynı su ve sıvıyağ karışımından sürün. Yufkayı önce ikiye, sonra dörde, sonra yine her bir parçayı üçe bölün. Her bir parçanın içine peynir koyup, sigara böreği şeklinde ( biraz yassı ve gevşek sarmaya çalışın ki kesince ve üzerinde biber ve domatesin rahatça durması için) sarın. İşlemi böylece tamamladıktan sonra, böreğin üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. Sonra ortasından (resimde görüldüğü şekilde) kesin. Kesik yere bir adet domates ve bir adet biber parçası koyun. Fırında pişirin. Afiyet olsun.

cimg1202.JPG

BUZLUK BÖREĞİ 

MALZEMELER:

4 adet yufka

200-300 gr beyaz peynir(biraz kaşar peyniri ekledim)

Maydanoz

1 yumurtanın sarısı

Susam

Çörek otu

1 paket eritilmiş margarin

 

YAPILIŞI:

Yufka serilir.Üzerine eritilmiş margarin sürülür.Bir kat daha yufka,yağlanmış yufkanın üzerine serilir.Tekrar yağlanır.Yufkalar 12 parçaya bölünür.Baş kısmına peynir konup sarılır.Buzlukta 10-15 dakika bekletilir.Buzluktan çıkan börekler suya atılır.Ellerimizin arasıyla hafifçe sıkılarak yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp,çörek otu ve susam atılır.Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.Afiyet olsun.

Mercimekli Börek

 

 

Malzemeler (24 adet için)

içi için:

3 su bardağı yeşil mercimek
1 büyük kuru soğan
2 kaşık zeytinyağı
1 domatesin rendesi
1 kaşık salça
tuz ve istenen baharatlar (nane, karabiber, pul biber, kimyon vb.)
.

6 adet yufka
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta (birinin sarısını üstüne sürmek için ayıralım)
1 şişe soda
.
üstü için haşhaş veya susam vb.
.

Yapılışı


Mercimek üstünü geçinceye kadar su ile bir tencereye alınır ve yumuşayıncaya dek pişirilir... Bu arada üstünde biriken köpükler zaman zaman temizlenir... Bu esnada aynı yemeğinin altını yapar gibi soğan zeytinyağı, domates rendesi ve salça ile pişirilir... Bu karışıma pişen ve suyunu uçurduğumuz mercimekler ile tuz-baharatlar ilave edilerek karıştırılır ve ılınması için bekletilir... Fırın 180 dereceye getirerek ısınmaya bırakılır...Bir kapta maden suyu, sıvı yağ, yumurtalar (1 tam ve birinin de beyazı) karıştırılır ve bir yufka serilerek üzerine bu karışımdan kaşıkla gezdirilir... Tam üstüne gelecek şekilde bir yufka daha serilir ve bu ikinci katın üstüne de bu karışımdan gezdirilir... Çift katlı yufka 8'e bölünür ve her birine hazırlanan mercimekli harçtan 1 kaşık konarak aynı sigara böreği sarar gibi sarılır... Yufkalar bitinceye dek aynı işlem tekrarlanır... Sarılan börekler yağlı kağıt serilen tepsiye alınır... Üzerine ayırmış olduğumuz yumurta sarısı sürülür, haşhaş ile süslenir ve ısınan fırına tepsi gönderilir, üzeri kızarana dek pişirilir... Pişince afiyetle yenir :)))
 

Etiketler: , , ,

   
 
   

 Çok tavsiye ederim,  kahvaltıda,  beş çaylarda süper giden bir börek.

Malzemesi:
6 yufka
200 gr tereyağ
250 yağlı koyun peyniri
3 yumurta
2-3 şişe soda

  Tereyağını eritin, tepsiyi yağlayıp yufkaları tepsiye serin ve her katta yağ gezdirin. Böylece 3 yufkayı tepsiye büzüştürerek yerleştin. Yağlı koyun peynirini küp küp doğrayıp yufkaya serpin. Sonra kalan yufkalarıda büzüştürerek ve her kattına yağ gezdirerek yerleştirin. Yumurtalrı çırpın ve son yufkanın üzerine dökün. Böreği kare kare kesin. Son olarakda sodaları üzerine gezidirin. Önceden ısıtılmış  180 derece ayarlı fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirin.  Sıcak olarak servis edin.



 ilkbahar başladı. Lezzetli, değişik otlarımız artık pazar tezgahlarında bulunuyor. Değişik ot yemeklerini çok severim. Mart ayın yemek etlinliğine bu güzel konuyu seçip ev sahipliğini yapan sevgili Benim Mutfağım 'dan Asya'ya teşekkür ederim. Asyacığım sana Türkiye'den Kanada'ya kucak dolusu sevgiler...

Malzemesi:

6 adet yufka

1 kg kazayağı

1 tutam ebegümeci

2 kuru soğan

1 çay bardağı sıvıyağ

tuz

Sos:

4 çorba kaşığı su

1 bardak sıvıyağ


1. Otları yıkayıp ince ince doğradıktan sonra tuz serpip 10-15 dakika ölmeleri için bekletilir. Otlar avuç içinde iyice suları çıkana kadar sıkılır. Soğanlar ince doğranıp, sıvıyağ beraber otlara ilave edilir.


2. Sos için suyu ve sıvıyağı bir kasede iyice çırpılır. Bu karışımdan yufkanın heryerine sürülür. Otlu harçdan yufkanın heryerine serpiştirilir. Yufkanın her iki tarafından ortaya doğru sarılır ve tepsiye alınıp üzerine sıvıyağ sürülür. Kalan yufkalara aynı işlem tekrarlanır. Önceden ısıtılmış 180 derecede ayarlı fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirilir.

 

Çok lezzetli bir börek. Benim gibi içli köfteyi sevip, fakat yapamayanlara göre bir tarif.

 

8-10 kişilik

Malzemesi

3 yufka

1 su bardağı ince bulgur

1 su bardağı ceviz

250 gr. kıyma

1 soğan

2 yumurta, biraz süt

galeta unu

pulbiber, karabiber, yenibahar, tuz

1 tatlı kaşığı bibersalçası

 

Kıyma soğanla kavrulur. Bulgur sıcak suda 5 dakika ıslatılıp süzülür. Bir kapta kıyma, bulgur, baharatlar, tuz, ceviz ve salça harmanlanır. Yufkalar 8'e bölünür. Harçlar yufkanın geniş kısmına paylaştırılıp sarılır. Yufkanın uçu sula ıslatılıp yapıştırılır. Süt ve yumurta çırpılır. Börekler önce sütlü yumurtaya sonra galeta ununa batırılıp kızgın yağda kızartılır. ( Benim gibi yakmayın :)  ) Afiyet olsun!

Cilt bakimi için alkali su yapimi


Cilt bakımı için alkalil su
2 litre su 
1 orta boy salatalık
1 limon
10 adet nane yaprağı
hepsini karıştırıp bir gece boyunca buzdolabında bekletip ,gün boyu suyu tüketip ,cildinizin güzelleşmesini sağlayacaksınız..

El isi bebek kıyafetleri


--> --> -->
kolay bebek patigi,basit bir bebek patigi                     bebek elbisesi

şirin bebek patigi,yün dokuma örme patik


kolayca yapabileceginiz bebek örme elbisesi



bebek kazagı,bebek etegi örme
pembe bebek dantel örme elbisesi






-->hanım hanımcık pembe elbise                                     atlı bir pembe bebek elbisesi

Anglez işler


Agnez işi modeller , videolar ve şemalar.

  " >








--> --> -->

Amigurimi el isinden oyuncak bebek yapimi ve örnekleri


AMİGURİMİ EL İŞLERİ






--> --> -->

Gelen Misafirler