4 Aralık 2016 Pazar

Samsun Türkiye'nin bir incisi olacak

Samsun şehrini anlatmak istedim bu gün , her zaman ki soğuk kış ayında ,güneşin bile kendine faydası olmadığı bir gündeyiz .Samsun şehrinin kendi ve çevresi öyle bir konuma sahip ki ileride bu şehre gelen gelene olacak . Şehir yazın tıklım tıklım , kışınsa öğrenci şehrine dönüveriyor . Bu şehrin

kenti büyürken çevresi ve güzelliklerinide ortaya çıkmaya başladı. Benim aklımın almadığı ise bu kadar yatırım yapılmasına rağmen alt yapının hala sorun olması. Karadenizin incisi olacak ileride ama hala alt yapı sorunu var. Turizm neden bu şehre gelemiyor , evet yazlıkçılar yazın şehre geliyor, ama yabancı ülkelerden buraya neden turist yok .   Otel deseler , yada gösterilecek yer deseler , değil sorun , sorun pazarlamada , her şey de olduğu gibi , Türkiye'nin sorunu pazarlama . İnsanlara neden buraya geleceklerine dair bir şey vermek gerek . Şu anda benim gibi işsizlere de iş gerekli ama , insanlar kime müracaat edecek . Her kesin dünyası apayrı . Samsun 12 yılda çok değişti , ben Samsunlu değilim aslen Trabzonluyum ama Samsunun dünyaya açılması gerektiğini düşünüyorum . Hava alanının kapasitesi az , her yerden uçak gelmeli bu şehre , Türkiye'nin en uç ve ortasında bir şehir. Binalar binalar , çoğu boş bu binaların , ve hala yapılıyor . Türkiyen 'nin sahil kısımlarında ki evlerin yüzde doksan sekizi boş şu an , yazlıkçı kesimi büyük şehirlerde ve evler boş .Üç denizi olduğunu düşününce ne kadar bir evlerin boş olduğunu düşünün . Bunların çoğunun alt yapısıda yeni yeni yapılıyordur .Samsuna turizmi çekmenin hangi yolunu seçmek lazım .Bir kere teknoloji kullanmak lazım, insanlara seminerler verin , çocukların oynadıkları internet oyunlarının turnuvalarını yaptırın ne bileyim tıp alanında , sanayide, inşaat sektöründe, emlak, tekstil alanında, seminerler ve spor gibi şenlikler uydurulsun . Avrupada domates festivali yapılıyor bizim Bafra'da yetişen ürünleri düşünün ne festivaller olur. Belediyelere çok iş düşüyor ama tabi belediyelerin de bir bütçesi var ve biliyorum hiç bir zaman bu bütçe yetmez .  Sahillerimiz up uzun ve bu sahiller bomboş. Güneşin doğup karardığı boş bir sahil ısısız adate keşfedilmeyi bekliyor . Samsun ulaşımıda eskiye nazaran iyi bir seviyeye geldi . Tek sorun işsizler çok. İş kur ve benzeri iş büroları açılmalı , insanlar daha iyi bir iş istiyor . Aslında daha iyi bir iş yoktur , insanın rahat ve huzur bulacağı iş lazım. Kazanç kimseye yetmiyor . Ekmek parasına bile....Her şeyi zora sokuyorlar küçük esnaf az kazanıyor ama harcama çok. Şehirde herşey para, elbette nerede yaşarsan yaşa aynı . Kendi kendine üretmedikten sonra kazanç yetmiyor .Samsun güzel şehirdir , alış veriş yapmak isteyenler merkeze gelsin çarşısından zor çıkacaktır tabi paranızda olması gerek .Samsun tıp alanında da ilerliyor ve birçok hastahane açılıyor . Turizm yapmak istiyorsanız  karıncanızı bile tanıtacaksınız .





Aziz Dostum

     İnsanın bir dostu olmalı, derdini kederini anlatabileceği , yüzüne baktığında , neyin var diyebileceği biri .
İnsanlar yanlızlıştırılıyor ve hayata küstürülüyor , güvenebileceği dostunuzun olmaması maddiyatçılığın artışı ile kaybolan bir erdem gibi .
İlk okulda ilk kankiniz bir başka çocuğa sizi bir çikolataya bir büskiviye satmaya başladığında
hayatta bir dostun başlangıcını söndürebiliyor .
Yıllar geçiyor ve siz bir çok dost edindiğiniz zannettiğinizde bir maddiyat bir kıskançlık  o dostluğun pamuk ipliğinde olduğunu size gösteriyor . Komşu ,akraba , okul iş arkadaşlıklarınız dan bir tanesi kalacaktır illakki . Sizin sesinizi ve gözlerinizin rengini tanıyacak , ne sevgili nede bir akrabadır . Halis bir dosttur .









Gelen Misafirler