28 Şubat 2017 Salı

Siyaseseti özel yaşamlarıyla karıştıran insanlar

         İnsanları korkularıyla yönetebilirsiniz , olmayacak ve işine gelmeyecek bilgilerle donatıp tam teşekküllü birini sizi sevmeyen bir insan haline dönüştürebilirsiniz . Şuanda bunu görüyorum siyasette , İnsanların görmedikleri ise çevrelerinde gelişen savaşın yavaş yavaş bize doğru geldiği ve yakında boğaz boğaza girdirilmeye çalışıldığı .
  Anlamadıkları ise bir kesimin diğer kesime öfke ve nefretle diğer kesiminse diğerine acıyarak baktığıdır . Her insan hürdür , düşündüğü yaşadığı ve uyguladığı hayatı elinden alınacağından korkması ve unuttuğu  bir şey var karşısında , savunduğu şeyi karşı tarafa uyguluyor ve bu onun için normal . Kendine göre haklı o haksız . İnsanlar bir birilerine saygılı olmalı , kişilik haklarına kimsenin saldırmaması gerekiyor . Bir şeyi sevmiyorsunuz diye onun kötü olduğu manasına gelmiyor . Sokağa çıksanız sorsanız size mış miş olacak diye , olmamış şeylerden bahsedecek . Sırf muhalefet olsun diyede o ne diyorsa tersini söylemekte aptallıktır .  Bu size  oy kaybıdır .Nedeni ise siz bu yanlış dediğiniz şeyden faydalanan bir insana bundan faydalanma bu kötü diyorsunuz halbuki. Kişi ise hayati bir doğrudur ve onun doğrusu ve takdirini almıştır . Siz siz olun savunduğunuz doğruyu iyice bakın , eğer kadercilik yapacak olsanız bu böyle olacak şu şöyle olacak diyene kadar bennce  ne zaman öleceğim , öldükten sonra ne olacak , nasıl öleceksin belkide savunduğun değer seni ölmeyeceğini savunuyordur ha , bizden önce yaşayıp ölen atalarımız da hiç ölmeyeceklerdi ama öldüler ve sonrakilerde öldü ve öldü , hala sen busun sen şusun benim fikrim dahamı iyi diyeceksin .
Hayatı kendimize zehir etmek ve sitrese girmeye ne gerek var ,
   Biz insanların en büyük düşmanı şeytandır , eğer inancınız varsa ve doğru yolda gidiyor veyahut iman varsa sizi korkularınızla avlayacaktır . Siz hayatınızı yaşayın aşırıya kaçmayın doğru insansanız zaten karşınızdakinin de insan olduğunu unutmayacaksınız . Çok iyi bir insan oluyorsunuz ama sizin gibi olmadığı için Allahın yarattığı diğer insana nefret duymanız sizce doğru mu . iNTERNET ve medya haberlerine dikkat ediniz sizin sevmediğiniz insanları size kötü göstermek hiçte  zor değildir.
     Yaşamadığınız ve hiç beraber olmadığınız insanlar hakkında neden beyanlar veriyorsunuz öldüğünüzü düşünün ve size hesap soran Yaratıcınız derse ki sen kim oluyorsunda benim kulumu sevmiyor ve kötü eleştiriyorsun  içini dışını bilen benim sen kim oluyorsunda haksız yere benim yerime onu yargılıyorsun .
    Herkes yarğıç hakim olmuş kişileri yargılayıp infaz etmek onlara kalmış . Siyaset yapacaksanız kırmadan dökmeden ve karşınızdakini onun yerine koyarak empati yapsın . Kırılmak istemiyorsanız kırmyaın ve saygılı olun .

Gelen Misafirler