Hashasli tepsi böregi ile hashasli helzonik börekHaşhaşli tepsi böreği yapmak sandığınızdan kolay .Malzemelerimiz:
alta ki resimde ki gibi sonra , 6 veya daha fazlada olabilir ,hashasliniza yağı dökün ,onuda her dilime sürün ,hem yağlanmış hemde haşhaşlınızı da sürmüş olursunuz .Bütün hamurları ister elinizde açın ister oklavayla . Aşağıdaki resimde de biri küçük diğeri büyük , sebebi ise üst üstte koydugumuz yufkalar bitince üstüne basarak açarız . Sonra bıçakla kesiyoruz , halka halka son göbege kadar. Bu halkaları alıp elimizde bçevirerek büyütüyoruz .İKiye katlayı burgu şeklinde çevirip tepsiye düzüyoruz ,Tepsiniz hangi şekildeyse o şekilde yaparsınız. Bitince biraz daha yağlayıp üstüne ya çörek otu veyahut susam serpebiliriz .dAHA sonra 180 derecede veya 190 derecede pişirin. afiyet olsun.. Alta ki şekilde ki gibi dw yapabirsiniz , afiyet olsun.. |
İnternet sayesinde kolayca erişilmesi mümkün, sosyal paylaşım amacı güden, basit bir blog, burada da bizim beğendiğimiz hayatı kolaylaştıracak , el becerileri , yaşam tarzı ,moda ,yemek ,çocuk, tatil ,ekonomi ,edebiyat ,dantel yapımı , örnekleri ,kadınların hayatını kolaylaştıran püf noktalar , makyaj ,ahlaki konular ,dini sohbetler ,teknolojik yenilikler , politik , ekonomik çözümler kısacası her şey .
3 Aralık 2015 Perşembe
Helezonik hashasli borek
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder