26 Ocak 2017 Perşembe

Bu gün ne yapalım ,ne pişerelim


Düğün Kebabı
  • 1KL kuzu incik
  • 3 çorba kaşığı margarin (tereyağı)
  • 2 orta sogan
  • 3 adet domates
  • tuz, karabiber, tarçın , yenibahar
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı rendesi kaşar
HAZIRLANIŞI
  • yağı Bir tencerede hafifçe kızdırın, yıkanmış eti ziyaretinde küp küp dogranmış soğanı ekleyip, suyunu salip A.Ş., tekrar çekinceye kadar, ara sıra karıştırarak, ocagınızda hafif ateşte pişirin.
  • Rendelenmiş domatesleri ekleyip pişirmeye 10 dakika bir  DAHA devam edin.Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar, ziyaretinde 3 su bardağı ılık su ekleyip tencerenin kapagini kapatın.Önce harlı ateşte Sonra kısık ateşte et yumuşayıp yağıyla kalana Kadar pişirin,
  • Etler ısıya dayanaklı borcama koyup düzgün bır sekılde dizin.Salçayı 1 su bardağı et suyunda erittikten Sonra etlerin Üzerine Dokun.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini koyun, serpin
  • Fırına koyup üzeri kızarana dek pişirin
  • Eti servis tabağına alip, Üzerine tepside kalan sou gezdirin.
  • Sıcak Olarak ediniz.Afiyet Behçet olsun ..

Kısır, SALATA, keşkek
  • Kısır MALZEMELERİ ::
  • İNCE BULGUR
  • DOMATES, BİBER SALÇASI VE
  • Soğan,
  • Maydonoz, Marul,
  • TOZ BİBER, NAR EKŞİSİ,
  • TUZ, PUL BİBER,
  • TAZE Soğan,
  • Onemli olan MUTFAGINIZDA OLAN MALZEMELERDEN YAPMANIZ, 1 BARDAK BULGURA KAYNAMIŞ BİR BARDAK SUYU DÖKERSİNİZ, YİYEBİLİRSİNİZ afiyetle Eger ÇOK İSTERSENİZ 2 BARDAK YADA DAHA ÇOK OLABİLİR TÜM MALZEMEYİ İNCE DOGRAYIN YOGURUN YAĞ KOYMAYI UNUTMAYIN VE

SALATA RENKLİ

  • Şal gam, beyaz, A.Ş. Kırmızı
  • Havuç
  • kırmızı sarı soğan A.Ş.
  • Domates
  • Yeşillik (maydonoz, dere otu, marul)
  • Şekilli rende Ile hepsini dograyın, yeşillikleridekenara koyun yan Sen ve ben sıralayın A.Ş.
  • Sos Olarak limon, sirke, tuz yagı karıştırıp Üzerine Dokun A.Ş.
Keşkek
  • Buğday
  • kırmız yada beyaz et
  • tuz, nane, pulbiber.tereyagı (İsteğe Göre baharat)
  • Bugdayı kaynatıp, suyunu Altını kışın bolca koyun ki uzun zaman pişecegi tıklayın suyu çabuk bitmesin, bugday 2 bardak en az, su da beş parmak geçecek kadar, pelte hale gelene Kadar su ekleyebilirsiniz, pişene kadar, pişecek etinizde Didik olana Kadar pişsin, ikiside pişince  karıştırın , yagını  kızdırın baharatı tuzu biberiyle Dokun Click için üstüne  afiyet olsun.


YANIK KREMA
  • 2,5 su'nun bardağı süt
  • 4yumurtanınsarısı
  • 125gr.toz şeker
  • 2tatlı kaşıgımısır nişastası
  • 2 çubuk tarçın
  • 1 limon kabuğu
  • 4 tatlı käsig kahverengi şeker
HAZIRLANIŞI

  • Bir kahve fincanı sütü ayırın.Kalan süte limon kabuğu tarçın çubuklarını koyun ısıtın Ettik Ettik.
  • Yumurta, Ayrı Bir Kapta çırpın, Şekeri İLAVE edip iyice karıştırın sarılarını
  • Limon kabuğu ziyaretinde tarçını sütün Içinden çıkarın.Yumurta sarılarını yavaş yavaş karıştırarak İLAVE edin.
  • Mısır nişastasını 1 kahve fincanı soguk sütün icinde eritin.Nişastayı karıştırarak yumurtalı karışıma ekleyin,
  • Hazırladıgınız kremayı.ocagınızın uzerinde Kısık Ateşte karıştırarak pişirin.Kaynamaya Başlamadan ÖNCE ateştenalın, Kaplara boşaltıp sogutun
  • Kahverengi şekeri (şekeri kavurupta Elde edebilirsiniz) tatlıların Üzerine serpin.Fırının ızgara bolumunde üstten ısıtarak şekeri kızarıncaya Kadar tutun.Öneri, Yumurtalı kremayı pişirirken kaynatmamaya bakın, aksi halde yumurta kesilecegi tıklayın tatlının tadı Kıvamî bozulabilir Ettik ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gelen Misafirler